Основно предимство на нашия Александритен лазер  е дължината на вълната- 755nm.

Нашият немски александритен лазер е последно поколение медицинска апаратура, разработена и усъвършенствана специално за безболезнено и ефикасно отстраняване на упорито окосмяване. За разлика от другите александритни лазери и Nd Yag лазери, този има режим, който разделя всеки импулс на 5 по-малки, за да се постигне максимална защита на кожата.

Същевременно, енергията на лазерния лъч е в пъти по-силна, което повишава ефекта на епилацията.

Работи се с максимална скорост от 5 Hz, което го прави най-бързият лазер за епилация в света, а това съответно драстично намалява времето, необходимо за провеждане на процедурата и пести време на клиентите ни. Лазерът показва завидни резултати при третирането на засилено окосмяване, като най-добра комбинация са хората с по-тъмни косми и по-светла кожа. Могат да се третират хора с фототип I – IV (като V и VI са мулати и чернокожи).

Въпреки че светлината на някои лазери се абсорбира по-добре от меланина, при александритите се постига по-голямо проникване, поради по-ниския коефициент на разпръскване. Затова, при използването на александрита е необходима най-малко енергия, за да се увреди косменият корен, в сравнение с всички други лазери.

Поради факта, че меланина не абсорбира така добре светлината при използването на най-масовите в България – Nd:YAG (1064 nm) лазери, това налага да се работи с висока плътност на енергията, за да се увреди косменият корен. Стига се до използване на висока мощност, за да може да се проникне в голяма дълбочина, което води до загряване на епидермиса, тъй като 70% от енергията на Nd:YAG лазера се разсейва в дермиса и не достига до космите. За съпоставка,  александритните лазери са най-разпространени в света и се ползват почти единствено за лазерна епилация, тъй като се използва точно това тяхо качество – да поглъщат 100 % от енергията само от косъма, за да могат да го увредят трайно.

Предимства на формата на импулса на александритния лазер

Всеки един импулс се състои от 5 по- малки, за да се постигне максимална защита на кожата. Същевременно енергията на лазерния лъч е в пъти по-силна, което повишава ефекта на епилацията.
Паузите между отделните импулси позволяват на епидермиса да се охлади, като по този начин се избягват нежеланите странични ефекти, а ефективността на епилацията от тази форма на импулса се увеличава неколкократно, сравнено с обикновения единичен импулс. Kосменият корен и фоликул, които искаме да разрушим, се нараняват от акумулирания термичен ефект.

Безболезнен

Поради факта, че е необходима по-ниска плътност на енергията, както и уникалната форма на импулса на Arion при епилация се постига и по-малко загряване на епидермиса, което води до значително редуциране на болката. Паралелно с това се прилага и охлаждане на кожата с помощта на студен въздух, което намалява усещането за болка и предпазва кожата от прекомерно загряване и нежелани странични ефекти.

Върхово немско качество!

Това е най-мощният александритен лазер, предлаган някога на пазара. Комбинацията от безболезненост, големия размер на лъча, охлаждане със студен въздух и високата честота на изстрелите, го прави най-бързия и ефективен лазер за епилация.