Апаратура за лазерна епилация - Александритен лазерОсновно предимство на нашия Александритен лазер е дължината на вълната- 755nm.

Нашият американски александритен лазер е последно поколение медицинска апаратура, разработена и усъвършенствана специално за безболезнено и ефикасно отстраняване на упорито окосмяване. 

Същевременно, енергията на лазерния лъч е в пъти по-силна, което повишава ефекта на епилацията.

Александритният лазер показва завидни резултати при третирането на засилено окосмяване, като най-добра комбинация са хората с по-тъмни косми и по-светла кожа. Могат да се третират хора с фототип I – IV (като V и VI са мулати и чернокожи).

Като център, който държи на високото качество и отличното обслужване, разполагаме и с Nd:YAG (1064 nm) лазер, с който успешно се унищожава тъмното окосмяване, без последици за кожата, при хора с естествено тъмна кожа (фототип V и VI).

Въпреки че светлината на някои лазери се абсорбира по-добре от меланина, при александритите се постига по-голямо проникване, поради по-ниския коефициент на разпръскване. Затова, при използването на александрита е необходима най-малко енергия, за да се увреди косменият корен, в сравнение с всички други типове лазери.

За съпоставка,  александритните лазери са най-разпространени в света и се прилагат почти единствено за лазерна епилация, тъй като се използва точно това тяхо качество – да поглъщат 100 % от енергията само от косъма, за да могат да го увредят трайно.

 
Предимства на александритния лазер
 
Безболезнен

Поради факта, че е необходима по-ниска плътност на енергията, както и уникалната форма на импулса, при епилация се постига и по-малко загряване на епидермиса, което води до значително редуциране на болката. Паралелно с това се прилага и охлаждане на кожата с помощта на струя студен въздух, което намалява усещането за болка и предпазва кожата от прекомерно загряване и нежелани странични ефекти.

 
Върхово американско качество!

Това е най-мощният александритен лазер, предлаган някога на пазара. Комбинацията от безболезненост, големия размер на лъча, охлаждане със студен въздух и високата честота на изстрелите, го прави най-бързия и ефективен лазер за епилация.