Да, можете да си правите лазерна епилация през лятото! Има няколко условия, които трябва да се спазват и те са главно, за да предпазват Вашата кожа. Ако се спазват, вероятността за възникване на проблеми е изключително ниска.

Условията са следните:

  • Поне 30-40 дни (броят дни са ориентировъчни) преди епилация трябва да спрете да се излагате активно на слънце или солариум. Това се прави с цел да не потъмнява кожата и да не изсветлява косъма. При по-светли косми епилацията става по-трудна и така бихте опорочили сами ефекта от процедурите си! Времетраенето между излагането на слънце и лазерната епилация НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖНО И НЕ СЕ ВЗИМА ПРЕДВИД ОТ СПЕЦИАЛИСТА, тъй като ОПРЕДЕЛЯЩО Е НАЛИЧИЕТО НА ТЕН, който е различен от Вашия естествен!
  • До 10-14 дни след епилация също трябва да не се излагате активно на слънце или солариум – по този начин предпазваме кожата от депигментация в следствие на продължително време излагане на слънце! Затова препоръчваме лазерната епилация да бъде извършена преди лятната Ви почивка и слънцеизлагането. Така ще се радвате на гладката си кожа на плажа.
  • Ако зоните се излагат на директна слънчева светлина, дори в градски условия, е задължително да се използва козметика с UV защита 50+ SPF за лице и тяло на всеки 1,5-2 часа. Мажете според предписанието на крема и не забравяйте, че ходите на лазерна епилация и гоните максимални резултати!